GALI SAXO SOLO_Ops

Foto: Alessia Bombaci

 

 

 

 

 

El saxofonista, improvisador i compositor valencià Josep Lluís Galiana proposa un viatge musical mitjançant l’exploració de nous indrets sonors.

La improvisació lliure combinada amb l’electrònica com a teràpia sonora en un intent d’ampliar la capacitat d’escolta i aprofundir en el silenci i en renovades textures.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’espectacle SAXO SOLO_Ops fa clara referència a l’abundància.

Ops designava a la terra en els escrits llatins antics. Ops significa riquesa, dones, però també està relacionada amb la paraula opus, que significa treball, en el sentit de treballar la terra, arar, sembrar. Els músics la van adoptar per designar les seues composicions.

SAXO SOLO_Ops aborda un programa d’obres situades entre la creació electroacústica, la tradició del repertori clàssic per a saxofon i les músiques improvisatòries, tan pròpies d’aquest instrument, que compta amb una història de més de cent cinquanta anys d’existència.

20090805.Concert Inside al CCCE 10 

Josep Lluís Galiana interpreta les seues composicions — Gavaliana, Ops Op. 1, Two girls, Oil Sonorities— i també creacions d’altres compositors com ara Gregorio Jiménez, Gonzalo Biffarella o Andreas Mniestris.

 

bio 

Improvisador, saxofonista, compositor i musicòleg nascut a la Ciutat de València (Espanya), Josep Lluís Galiana és un músic format en diversos vessants estètics com les músiques contemporànies, l’electroacústica, la improvisació lliure, el jazz i la música per a l’imatge. Diplomat en Estudis Avançats (DEA) per la Universitat Politècnica de València i professor superior de Saxofon pel Conservatori Superior de Música de València, és fundador i membre de grups com el Quartet de la Deriva, D’ArS Ensemble, Mediterranean Electroacoustic Quartet i l’Ensemble Impromptu, Bòlit Jazz Grup, SET.UP.SO. En l’any 2002, va fundar la Big Band del Conservatori Superior de Música de Castelló.

Recentment, ha publicat l’assaig Quartet de la Deriva. La improvisación libre y la teoría de la deriva en la construcción de situaciones sonoras por un colectivo de improvisadores (Editorial Obrapropia), i es troba en imprempta un nou llibre, La emoción sonora, una recopilació d’escrits musicals que abasta les dues últimes dècades.

Des de 2006, Galiana és secretari de l’Asociación de Música Electroacústica de España (AMEE), membre de la International Confederation of Electroacoustic Music (ICEM-CIM/Unesco).

Ha actuat i gravat amb músics de relleu internacional com Sisco Aparici, Roberto Bellatalla, José Manuel Berenguer, Gonzalo Biffarella, Thomas BjelkebornChapiDario Fariello, Agustí Fernández, Bartolomé Ferrando, Jorge GavaldáVicent Gómez, Nina de Heney, Sixto HerreroDavid HerringtonGregorio JiménezOsvaldo Jorge, Ramón López, Wade Matthews, Andreas MniestrisMiguel Molina, Carlos D. Perales, Remigi Roca, Ruiz del PuertoAvelino Saavedra, Sánchez Benimeli, Joan Saura, Víctor SequíJohan Sundberg, Nikolay Vassilev, Pere Vicalet, El Pricto, José Mª Pastor, Quique Simón, Guillermo Torres, Núria Andorrà o Liba Villavecchia, entre molts altres.…

Ha participat i estrenat obra en importants sales de concert i festivals internacionals d’Espanya, Frància, Grècia, Itàlia, Alemanya, Polònia, Suécia, Estats Units, Xina, Brasil, Argentina, Colòmbia, Mèxic i Cuba.

El seu catàleg arriba a més de quaranta composicions i ha gravat per a Canal Clásico-RTVE-Vía Digital; RNE-Radio Clásica, Levante-TV, RTVV i RNE-Radio 3, i per als segells discogràfics Marmita-Música VivaArtics ProduccionsAMEE, Intertecno 2000, Cambra Records, Desamparats ProductionsSound InPrimTONLuscinia Discos i Clamshell Records.

Foto: Elena Márquez

Foto: Elena Márquez

necessitats tècniques

so

  • PA i taula de mescles per a la sala.
  • Dos retorns a escenari amb dos monitors.
  • 2 peus de micro i els cables corresponents.
  • 2 micròfons.

il·luminació

  • Il·luminació d’escenari disponible.

altres

  • Una taula de 100 x 150 cm. per disposar els aparells
  • Presa de corrent a l’escenari per tal de poder engegar els aparells electrònics.
  • Disponibilitat de la sala per a muntatge i prova de so mínim dues hores abans del concert.

 

enllaços

www.joseplluisgaliana.com

joseplluisgaliana.bandcamp.com

www.youtube.com/user/Galiana1961

https://www.facebook.com/jlgaliana

 

management i contractació

Expert Networking


About Gali

saxophonist ~ improviser ~ writer ~ editor

Deixa un comentari

12 − 1 =