Cinema mut acompanyat d’un concert de música improvisada

Proposta de projecció de pel·lícules mudes representatives dels inicis del cinema, amb acompanyament musical en directe. Aquestes BSOs estan articulades en l’àmbit de les últimes tendències sonores, com ara la improvisació lliure, l’avant garde-jazz i la música electrònica.

20140927.Vertov a Bocairent

MÚSICS

Josep Lluís Galiana, saxos i electrònica

Avelino Saavedra, bateria, objectes, percussions i pedals d’efectes

04_JLGAS-u00A9Joan-Cortu00E8s_21gen15_Jamboree_Bcn-600x399

TÍTOLS

Nanuk, l’esquimal

Una ocasió única d’experimentar com era el cinema mut amb música en viu, i a més a més amb el primer gran documental de la història del cinema, dirigit per Robert Flaherty i estrenat el 1922. Una pel·lícula d’una bellesa encara no superada i amb la música sempre irrepetible de Josep Lluís Galiana & Avelino Saavedra. Una proposta altament encisadora i captivadora per a tots els públics.

20140927.Soundcheck Nanuk a Bocairent

Vídeo

Premsa

 

L’home amb la càmera

Proposta de projecció de la pel·lícula L’home amb la càmera (Dziga Vertov, 1929). Aquest llargmetratge-documental de 67 minuts, influenciat per la coneguda cinta Berlín, simfonia d’una gran ciutat, és un retrat de San Petersburg composat per centenars de pincellades fílmiques sobre la vida quotidiana en l’esmentada ciutat rusa. Fragmentària, enèrgica i puntillista, L’home amb la càmera és com un gran trencaclosques que permet percebre el ritme d’una gran ciutat tot al llarg d’una jornada de treball en el seu moment històric més important de desenvolupament industrial i tecnològic. El vertiginós muntatge —en clara referència als postulats constructivistes i futuristes de l’època— contàgia a l’espectador posant-lo ràpidament en situació.

L’acompanyament musical de Galiana & Saavedra tradueix en sons i sorolls barrejats, en ritmes frenètics i melòdies fragmentades, i en ambients musicals imprevisibles el discurs fílmic de Dziga Vertov, un dels cineastes capdavanters de l’art cinematogràfic més avantguardista del primer terç del segle XX.

11423395_930905400293551_8394608028827552481_o

Teaser

Premsa

 

Management i contractació

Expert Networking

About Gali

saxophonist ~ improviser ~ writer ~ editor

Deixa un comentari

two + 17 =