Galiana – Balanyà First Meeting in Valencia city

Dimecres, 18 de gener, a les 19.30 hores

Concert d’improvisació lliure

Josep Lluís Galiana, saxofons

Josep-Maria Balanyà, piano

Col·legi Major Rector Peset – Universitat de València (Plaça del Forn de Sant Nicolau,4 – València)

Per primera vegada, “l’atrevit, intrèpid, selvàtic, frenètic i il·luminat provocador de sentiments”, el pianista català Josep-Maria Balanyà, i “l’irreductible, energètic, imprevisible i inspirador de noves emocions sonores”, el saxofonista valencià Josep Lluís Galiana compartiran el mateix escenari a la ciutat de València. El duel serà a l’emblemàtica Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València.

Nascut a Barcelona, Josep-Maria Balanyà és un pianista, improvisador, compositor, director d’orquestres d’improvisació i artista sonor reconegut internacionalment. Ha estudiat a Barcelona i s’ha graduat a Suïssa (Swiss Jazz School i Hochschule für Musik und Theater de Berna). S’ha especialitzat en la improvisació i en la nova música contemporània i experimental. Entre les seves 140 obres hi han projectes multimèdia per a piano, veu, electrònica, vídeo, dansa Butoh, escultures i instal·lacions sonores. Freqüenta festivals i programes de ràdio a molts països d’Europa i Amèrica. Entre els seus vint discos destaquen Un peu à gauche, svp (2007), Elements Of Development (1995), 77 TrierWest (2012) i Don’t Mind (2015), aclamats per la premsa europea. Ha treballat amb músics de primera línia, com Borah Bergman, Claudio Pontiggia, Hans Koch, Joachim Kühn, Michiel Borstlap, Walter Quintus, Ksenija Lukic, Das Neue Ensemble Hannover, Américo Rodrigues, Franz Hautzinger i Carlos Zingaro. Ha obtingut diverses beques de creació a Alemanya i a Suïssa. Resideix a Brussel·les i a Barcelona.

Saxofonista, improvisador, escriptor i editor, Josep Lluís Galiana (València, 1961) comença la seua carrera artística en la dècada de 1980, formant part de diversos ensembles instrumentals contemporanis, col·lectius de jazz i formacions de música popular. Diplomat en Estudis Avançats (DEA) per la Universitat Politècnica de València i titulat superior de Saxofon pel Conservatori Superior de València, ha publicat diversos assaigs com ara “La improvisación libre y la teoría de la deriva en la construcción de situaciones sonoras…”, “La emoción sonora” i “Escritos desde la intimidad”. Els seus treballs han estat estrenats i interpretats en importants festivals d’Espanya, Frància, Grècia, Itàlia, Polònia, Suècia, EUA, Xina, Brasil, Argentina, Mèxic i Cuba. Amb més de cent composicions en catàleg i una trentena de referències discogràfiques, ha gravat per a Canal Clásico-RTVE, RNE-Radio Clásica i Radio 3, i per als segells Marmita-Música Viva, Artics Produccions, AMEE, Sound In, PrimTON Berlín, Luscinia Discos, Clamshell Records/Vector Sounds, Cilestis, Alina Records i ZAWP Records. Recentment, ha creat la discogràfica Liquen Records, dedicada a les músiques improvisades, i l’editorial EdictOràlia Llibres i Publicacions.

About Gali

saxophonist ~ improviser ~ writer ~ editor