biografía

Currículum vitae

CONSULTAR BIOGRAFÍA COMPLETA

20140704.Al Recordshop València.TheTessy Jazzy

breu biografia (en valencià)

josep lluís galiana

saxofonista ~ improvisador ~ escriptor ~ editor

Josep Lluís Galiana Gallach (València, 1961) és Diplomat en Estudis Avançats (DEA) per la Universitat Politècnica de València i Titulat Superior en Música i Arts Escèniques pel Conservatori Superior de Música de València. Saxofonista, compositor, escriptor, editor i gestor cultural espanyol destacat en l’escena europea de la lliure improvisació, la creació electroacústica, l’avant-garde jazz, la investigació musicològica i la divulgació de la cultura i les arts, les seues obres i treballs han estat estrenats i interpretats en importants festivals internacionals de França, Grècia, Itàlia, Polònia, Suècia, Estats Units de Nord Amèrica, Xina, Brasil, Argentina, Mèxic, Costa Rica, Cuba i Espanya.

És autor de diversos assajos i llibres com ara Quartet de la Deriva. La improvisación libre y la teoría de la deriva en la construcción de situaciones sonoras por un colectivo de improvisadores (Editorial Obrapropia, 2012) i dels reculls d’escrits musicals La emoción sonora. De la creación electroacústica, la improvisación libre, el arte sonoro y otras músicas experimentales (Piles Editorial de Música, 2014) i Escritos desde la intimidad. Conversaciones, artículos de opinión, notas, reseñas y críticas musicales (EdictOràlia, 2016), així com d’innombrables articles, crítiques, conferències i estudis musicològics al voltant de diverses qüestions estètiques, filosòfiques i polítiques publicats en llibres, revistes especialitzades i premsa escrita.

En 2016, funda el segell editorial EdictOràlia Llibres i Publicacions i la discogràfica independent Liquen Records, dedicada a les músiques improvisades i experimentals. Des de 2014, es col·laborador habitual de la Revista de Música y Arte Sonoro Sul Ponticello, on té la seua pròpia secció, Plano de inmanencia, i d’altres publicacions especialitzades.

Entre els anys 1991 i 2013 és redactor del diari Levante-EMV, on exerceix la crítica musical, literaria i d’art, El 1998, és nomenat director del fórum cultural i d’opinió Club Diario Levante fins el seu tancament el 2013, on organitza centenars d’activitats culturals i artístiques (concerts, debats, conferències i presentacions de pel·lícules, llibres i discos, a més a més de comisariar nombroses exposicions d’art. Així mateix, durant més d’una dècada, és codirector del Festival Internacional Premis Tirant de l’Audiovisual Valencià i del Festival Tirant de Mòbil. De 2006 a 2008, dirigeix i presenta el programa de ràdio Club de músiques en l’emissora valenciana La 97.7.

En el terreny de la docència, ocupa la Càtedra d’Orquestra i Cor del Conservatori Superior de Música de Castelló (2002-2003), on funda la Big Band del centre. També ha estat professor d’Història de la Música als conservatoris professionals de València i Catarroja, així com professor d’Educació Estètica al Conservatori Professional de Música de Cullera, a més a més d’impartir nombrosos cursos, tallers i seminaris al voltant de la improvisació, l’electroacústica, l’art sonor i altres qüestions musicològiques, artístiques i culturals a l’Argentina, Grècia, Suècia i Espanya.

A nivell associatiu, entre els anys 2006 i 2014, és secretari de l’Asociación de Música Electroacústica d’España (AMEE), entitat membre de la International Confederation of Electroacoustic Music (ICEM/Unesco). També, és membre fundador de diverses entitats culturals i artístiques com ara el Col·lectiu per al desenvolupament interdisciplinar de la creació sonora ART’S. XXI i el Laboratori per a l’Investigació de Processos Creatius Contemporanis AD LAB, associació que presideix des de la seua fundació l’any 2014. Així mateix, pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), per la seua labor i implicació en diverses societats artístiques-musicals valencianes des de la dècada de 1980 i vocal de l’Associació de Música Jove, de Benimaclet (València).

Tot al llarg de la seua trajectòria artística, ha format part de nombroses agrupacions musicals de tota índole. Des de la música popular i festiva fins la música clàssica contemporània, la improvisació lliure i l’art sonor, Galiana ha fundat molts grups instrumentals, junt a músics de relleu internacional com ara Transitions, Quaramba!, cuencosOSX quartet, M4cchina Ensemble, Quartet de la Deriva, Mediterranean Electroacoustic Quartet, Ensemble Impromptu, D’ArS Ensemble, Bòlit Jazz Grup i SET.UP.SO., entre d’altres, i ha col·laborat amb l’Ensemble d’improvisació del pianista Agustí Fernández, amb Josep Manuel Berenguer i l’Orquestra del Caos, Grup Instrumental de València, La Orquesta Mundana, Wade Matthews, Carlos D. Perales, Avelino Saavedra, Paloma Carrasco, Ricardo Tejero, José López Montes, Gregorio Jiménez, Thomas Bjelkeborn, Mathias Müller, Bartolomé Ferrando, Liba Villavecchia, Ramón López, David Herrington, Jorge Gavaldá, Íñigo Ibaibarriaga, El Pricto, Josep Maria Balanyà, Diego Caicedo, Ferran Besalduch…

Amb més d’un centenar d’obres en catàleg i al voltant d’una trentena de discos editats, Josep Lluís Galiana ha gravat per a Canal Clásico-RTVE-Vía Digital; RNE-Radio Clásica, RTVV, RNE-Radio 3, i per als segells discogràfics Marmita-Música Viva, Artics Produccions, Intertecno 2000, Cambra Records, AMEE, Desamparats Productions, Sound In, PrimTON Berlín, Luscinia Discos, Clamshell Records, Seidagasa, Alina Records, Cilestis i Liquen Records. 

El 2008, guanya el Primer Premi de Poesia en Valencià al 50è Certamen poètic Festa de la Primavera, oganitzat per l’Asociación de Amigos de la Poesía de Valencia, amb el patrocini de l’Ajuntament i la Diputació de València.

Discografia completa

IMG_5243 baixa

brief biography (in english)

josep lluís galiana

saxophonist ~ improviser ~ writer ~ editor

Born in Valencia (Spain), Josep Lluís Galiana is a musician who has been trained in various aesthetic trends and musical genres such as free improvisation, contemporary classical music, electroacoustics and avant-garde jazz.

Author of the essay Quartet de la Deriva. La improvisación libre y la teoría de la deriva en la construcción de situaciones sonoras por un colectivo de improvisadores, and numerous articles, music reviews and musicological research, he has published two books about his musical writings La emoción sonora. De la creación electroacústica, la improvisación libre, el arte sonoro y otras músicas experimentales (Piles Editorial de Música) and Escritos desde la intimidad. Conversaciones, artículos de opinión, notas, reseñas y críticas musicales (EdictOràlia, 2016).

He’s member of Spanish Electroacoustic Music Association (AMEE), belonging to the International Confederation of Electroacoustic Music (ICEM/Unesco), and he was its Secretary between 2006 and 2014. Currently, he is president of the Laboratory for Research on Contemporary Creative Processes AD LAB.

He has performed and recorded with internationally renowned musicians and he has taken part and his compositions have been premiered and performed in most important festivals and concert halls of France, Greece, Italy, Poland, Sweden, USA, China, Brazil, Argentina, Mexico, Cuba and Spain.

He has recorded for the Classical Music Channel-RTVE-Digital Channel; RNE-Classical Radio, Levante-TV, RTVV and RNE-Radio 3, and he has published over thirty albums on Marmita-Música Viva, Artics Produccions, AMEE, Intertecno 2000, Cambra Records, Desamparats Productions, Sound In, PrimTON Berlín, Luscinia Discos, Clamshell Records, Seidagasa, Alina Records, Cilestis and Liquen Records labels.

More information about discography

03_JLGAS-u00A9Joan-Cortu00E8s_21gen15_Jamboree_Bcn-600x399

breve biografía (en castellano)

josep lluís galiana

saxofonista ~ improvisador ~ escritor ~ editor

Josep Lluís Galiana Gallach (València, 1961) es Diplomado en Estudios Avanzados (DEA) por la Universidad Politécnica de Valencia y Titulado Superior por el Conservatorio Superior de Música de Valencia. Saxofonista, compositor, escritor y editor español destacado en la escena europea de la libre improvisación, la creación electroacústica, el avant-garde jazz, la investigación musicológica y la divulgación de la cultura y las artes, sus composiciones y trabajos han sido estrenados e interpretados en importantes festivales internacionales de Francia, Grecia, Italia, Polonia, Suecia, Estados Unidos, China, Brasil, Argentina, México, Costa Rica, Cuba y España.

Es autor de diversos ensayos y libros como Quartet de la Deriva. La improvisación libre y la teoría de la deriva en la construcción de situaciones sonoras por un colectivo de improvisadores (Editorial Obrapropia, 2012) y de las recopilaciones de escritos musicales La emoción sonora. De la creación electroacústica, la improvisación libre, el arte sonoro y otras músicas experimentales (Piles Editorial de Música, 2014) y Escritos desde la intimidad. Conversaciones, artículos de opinión, notas, reseñas y críticas musicales (EdictOràlia, 2016), así como de numerosos artículos, críticas, conferencias y estudios musicológicos alrededor de diversas cuestiones estéticas, filosóficas y políticas publicados en libros, revistas especializadas y prensa escrita.

En 2016, funda el sello editorial EdictOràlia Llibres i Publicacions y la discográfica independente Liquen Records, dedicada a las músicas improvisadas y experimentales. Desde 2014, es colaborador habitual de la Revista de Música y Arte Sonoro Sul Ponticello, donde tiene su propia sección, Plano de inmanencia, y de otras publicaciones especializadas.

Entre 1991 y 2013, es redactor del diario Levante-El Mercantil Valenciano, donde ejerce la crítica musical, literaria y de arte. En 1998, es nombrado director del foro cultural y de opinión Club Diario Levante, perteneciente a dicho rotativo, hasta su cierre en 2013, desde donde organiza centenares de actividades culturales y artísticas como festivales, conciertos, seminarios, debates, conferencias y presentaciones de películas, libros y discos, además de comisariar numerosas exposiciones de artes visuales. Asimismo, entre 1998 y 2009, es director del Festival Internacional Premis Tirant de l’Audiovisual Valencià y del Festival Tirant de Mòbil. De 2006 a 2008, dirige y presenta el programa de radio Club de músiques en la emisora valenciana La 97.7.

En el terreno de la docencia, ocupa la Cátedra de Orquesta y Coro del Conservatorio Superior de Música de Castellón (2002-2003), donde funda la Big Band del centro. También, ha sido profesor de Historia y Estética de la Música en el Conservatorio Profesional de Música de Valencia (2002) y de Educación Estética en el Conservatorio Profesional de Música de Cullera (2004-2005), además de impartir numerosos cursos, talleres y seminarios alrededor de la improvisación, la electroacústica, el arte sonoro y otras cuestiones musicológicas, artísticas y culturales en Argentina, Grecia, Suecia y España.

A nivel asociativo, entre los años 2006 y 2014, es secretario de la Asociación de Música Electroacústica de España (AMEE), entidad miembro de la International Confederation of Electroacoustic Music (ICEM/Unesco). También, es miembro fundador de diversas entidades culturales y artísticas como el Col·lectiu per al desenvolupament interdisciplinar de la creación sonora ART’S. XXI y el Laboratorio para la Investigación de Procesos Creativos Contemporáneos AD LAB, asociación que preside desde su fundación en 2014. Asimismo, pertenece a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), por su labor e implicación en diversas sociedades artísticas musicales valencianas desde la década de 1980 y vocal de la Associació de Música Jove, de Benimaclet (València).

A lo largo de su larga trayectoria artística, ha formado parte de numerosas agrupaciones musicales de toda índole. Desde la música popular hasta la música clásica contemporánea, la improvisación libre y el arte sonoro, Galiana ha fundado formaciones instrumentales junto a músicos de relieve internacional como Transitions, Quaramba!, cuencosOSX quartet, M4cchina Ensemble, Quartet de la Deriva, Mediterranean Electroacoustic Quartet, Ensemble Impromptu, D’ArS Ensemble, Bòlit Jazz Grup y SET.UP.SO., entre otras, y ha colaborado con el Ensemble d’Improvisació del pianista Agustí Fernández, con Josep Manuel Berenguer y la Orquestra del Caos, Grup Instrumental de València, La Orquesta Mundana, Wade Matthews, Carlos D. Perales, Avelino Saavedra, Paloma Carrasco, Ricardo Tejero, José López Montes, Gregorio Jiménez, Thomas Bjelkeborn, Mathias Müller, Bartolomé Ferrando, Liba Villavecchia, Ramón López, David Herrington, Jorge Gavaldá, Íñigo Ibaibarriaga, El Pricto, Josep Maria Balanyà, Diego Caicedo, Ferran Besalduch…

Con más de un centenar de composiciones en catálogo y una treintena de discos publicados, Josep Lluís Galiana ha grabado para Canal Clásico-RTVE-Vía Digital; RNE-Radio Clásica, RTVV, RNE-Radio 3, y para los sellos discográficos Marmita-Música Viva, Artics Produccions, Intertecno 2000, Cambra Records, AMEE, Desamparats Productions, Sound In, PrimTON Berlín, Luscinia Discos, Clamshell Records, Alina Records, Seidagasa, Cilestis y Liquen Records.

En 2008, gana el Primer Premi de Poesia en Valencià en el 50è Certamen poètic Festa de la Primavera, oganizado por la Asociación de Amigos de la Poesía de Valencia, con el patrocinio del Ajuntament y la Diputació de València.

20160805-josep-lluis-galianas-rcordings-baixa

 

Deixa un comentari

twenty + 19 =